Рецепти глінтвейну на Новий рік

46

Ми зібрали для Вас кілька класичних і оригінальних рецептів самого зимового і святкового напою.

Глінтвейн класичний

Вам знадобиться: пляшка червоного сухого вина (750 мл), 12 бутонів гвоздики, 2-3 ст. л. квіткового (лугового) меду, 1/2 червоного яблука, 1/2 апельсина, 1-2 палички кориці, 5 горошин запашного перцю.

Як приготувати: фрукти нарізати дрібними часточками, викласти в каструлю. Влити вино, додати мед і прянощі, перемішати все. Прогрівати на слабкому вогні, але ні в якому разі не давати закипіти (температура повинна бути приблизно 80 С). Готовий напій розлити по високих келихах!

Глінтвейн з білого вина з імбиром

Вам знадобиться: біле вино 750 мл, 1 скибочка апельсина, 4 бутона гвоздики, 2 столових ложки меду, 1 паличка кориці, 1 зірочка анісу, 2 роздавлених коробочки кардамону, 1 корінь імбиру, трохи яблучного коньяку (75 мл).

Як приготувати: помістити всі інгредієнти в каструлю (крім коньяку). Нагріти, але не давати закипати. Вимкнути вогонь і поставити нудитися приблизно на 20 хвилин. Перед подачею додатково підігріти і додати коньяк. Все перемішати. Можна розливати по келихах!

Безалкогольний глінтвейн

Вам знадобиться: 3 склянки виноградного соку, півсклянки води, 2 столових ложки цедри апельсина, 2 столових ложки цедри лимона, половинка яблука, 2 столові ложки родзинок, 1 чайна ложка кориці, трохи гвоздики, щіпка кардамону, 1 корінь імбиру середніх розмірів.

Як приготувати: влити в каструлю виноградний сік і додати воду. Засипати всередину всі інші інгредієнти, перемішати. Каструлю поставити на слабкий вогонь, підігрівати, не доводячи до кипіння. Дати глінтвейну трохи настоятися під кришкою і можна пригощати гостей і себе.

Глінтвейн для застуджених

Вам знадобиться: 1 пляшка червоного сухого або напівсухого вина, 1 склянка відвару каркаде, 1 паличка кориці, 1 стручок ванілі,щіпка кардамону, 150 гр. тростинного цукру, половинка лайма (з цедрою), 2 столових ложки родзинок, 25 мл настоянки женьшеню.

Як приготувати: каркаде залити окропом і дати настоятися півгодини (напій робити неконцентрованих). Додати в заварений напій тростинний цукор і перемішати. Лайм, корицю, ваніль і кардамон теж додати. Все перекип’ятити 2 хвилини. Родзинки попередньо запарити, розпареним додати в суміш. Вино нагріти в окремій каструлі і стежити, щоб не закипало. Влити сироп і дати настоятися протягом 7 хв, не допускаючи охолодження. За смаком можна додати трохи мускатного горіха і гвоздики. Безпосередньо перед подачею додати настоянку женьшеню і відразу розливати по келихах!

Глінтвейн по-французьки

Вам знадобиться: 1 пляшка червоного вина, 100 мл натурального кави, 50 мл коньяку, чверть лимона, 2 ст. л. цукру.

Як приготувати: вино вилити в каструлю, додати каву і цукор. Зняти з лимона цедру і вичавити сік. Додати все разом з коньяком. Нагрівати деякий час на повільному вогні, не даючи рідини закипіти. Зняти з плити і дати настоятися протягом 10 хвилин. Розлити по келихах!

 

МАГАЗИН

НОВОСТИ ПАРТНЕРОВ